Posted on

Direct Glazing: H.B. Fuller | Kömmerling együttműködés a profine GmbH-val

A Direct Glazing, azaz a hőszigetelő üvegszerkezetek ablakprofilba történő beragasztása számos előnnyel jár az ablakgyártók és vásárlóik számára. A  H.B. Fuller | Kömmerling ragasztó- és tömítőanyag gyártó szorosan együttműködik a profine GmbH rendszerszállítóval e témakörben.

Mindkét vállalatnak közösek a gyökerei és spezializálódtak az ablakgyártáshoz szükséges termékekre. A H.B. Fuller | Kömmerling ragasztó- és tömítőanyag gyártó, valamint a profine Gmbh ablak- és bejárati ajtóprofilok gyártója tavaly kötött együttműködést. Együtt azt a célt tűzték ki, hogy növeljék a Direct Glazing üvegragasztást az ablakgyártásban.

Balról: Ernst Semar, a Glass EIMEA üzletág igazgató, H.B. Fuller | Kömmerling, Michael Merkle,  Key Account manager, H.B. Fuller | Kömmerling, Dominik Kiefer termékpiaci manager, profine GmbH és Stefan Schäfer termék- és marketingigazgató, profine GmbH  szorosan együttműködnek.

Előnyök a végfelhasználó és a gyártó szempontjából

A ragasztott ablakok fokozott betörésvédelemmel, jobb hőszigeteléssel és erősebb hangszigeteléssel győzik meg a végfelhasználókat. Emellett a stabil konstrukciónak köszönhetően a profilgyártók új kivitelű üvegszerkezeteket kínálhatnak különösen keskeny kerettel és nagy üvegfelülettel. A gyártás során az elemek ragasztása hatékonyan automatizálható, és hosszú távon olcsóbbá válik, mert vagy csak kisebb mennyiségű acél szükséges, vagy egyáltalán nem szükséges acél a profilokhoz. Ezenkívül nincs szükség karbantartási és utánállítási munkákra, ami nagy előnyökkel jár az ablak hosszú távú használatában. Ezenkívül a ragasztás csökkenti a hőhidakat és ezáltal a fűtési költségeket és a környezetszennyezést.

Az ablakragasztás csökkenti a hőhidakat, ezáltal a fűtési költségeket és a környezetszennyezést.

Ezek az előnyök az együttműködésből fakadnak

A ragasztás hosszútávú élettartamának szempontjából sarkalatos kérdés a fizikai kapcsolatba kerülő, egymással érintkező anyagok kompatibilitása, összeférhetősége. „A mi ragasztóink és a profine GmbH ablakprofiljai tökéletesen kompatibilisek egymással” – mondja Michael Merkle ragasztóanyag-szakértő és a Direct Glazing specialistája. Dominik Kiefer, a profine GmbH termékpiaci menedzsmentjétől hozzáteszi: „A kis ablakgyártók és az automatizált gyártású nagyvállalatok egyaránt profitálnak az együttműködésünkből. Támogatjuk őket abban, hogy portfóliójukba beépítsék az üvegragasztást.” Konkrétan ez azt jelenti, hogy a két cég támogatja az ablakgyártókat a kezdeti műszaki megbeszéléstől a termelésbe való funkcionális integrációig és a teljes automatizálásig. „Természetesen átadjuk a vevőnek tudásunkat és piaci ismereteinket, és szükség esetén segítjük a vezető gépgyártókkal való együttműködést” – mondja Michael Merkle.

de-broschuere-fensterverklebung

letöltés

en-window-bonding

letöltés